2021 tõi kaasa Smartposti võrgustiku rekordkasvu

2021. aasta oli Itella Estonia jaoks väga töine aasta. Jätkus koroonapandeemiaga alguse saanud e-kaubanduse mahtude plahvatuslik kasv, mis oli suureks põhjuseks Smartposti võrgustiku enneolematul laienemisel.

Pakimahtude suur kasv andis tõuke selleks, et paigaldasime sel aastal 61 Smartposti pakiautomaati ning avasime 20 pakipunkti. Kokku on Smartposti võrgustikus 259 jaotuspunkti – seda on koguni 45 % rohkem kui eelneval aastal. Nüüd oleme esindatud ka mitmes asulas, kus seni paki kättesaamise võimalus puudus.

Kuna möödunud aastal avatud esimesed ainulaadsed pakimajakesed võeti väga hästi vastu, siis jätkasime sel aastal nende paigaldamist. Tänase seisuga on Smartpostil juba 17 pakimajakest. Pakimajake on klaasfassaadiga iseseisev hoone, millesse on paigaldatud Smartposti pakiautomaat.

Käesoleva aasta pilootprojektiks oli pakipunktide avamine. Pakipunktid asuvad kohalike kaupluste, kohvikute, tanklate ruumides ning erinevalt pakiautomaadist saab klient pakipunktist saadetise kätte antud ettevõtte teenindajalt. Pakipunktid võeti klientide poolt soojalt vastu ning praeguse seisuga oleme neid avanud juba 20.

Smartposti valged pakiautomaadid said sel aastal kaetud punktkirjaga, et lihtsustada nägemispuudega inimestel pakiteenuste kasutamist.

Lõppeval aastal on meil varasemast rohkem fookuses olnud ka keskkonnateemad. Meie töötajad istutasid keskkonnale ja meile kõigile kingituseks ca 10 000 kuuske ja mändi. Näidisprojektina panime Peetri Selveri pakiautomaadi juurde taaskasutuskasti, kuhu inimesed saavad jätta ja kust võtta erinevas suuruses pakendeid taaskasutuseks.

Kuidas edasi? 2022. aastal jätkame keskkonnasõbalikku suunda. Võtame kasutusele esimesed elektrisõidukid. Kuna lisaks kiirele ja usaldusväärsele pakiveoteenusele soovivad tarbijad üha enam pakke tellida enda kodu lähedasse pakiautomaati, siis plaanime avada ka uuel aastal uusi pakiautomaate, -majakesi ja -punkte üle Eesti. Samuti plaanime laiendada mitmeid olemasolevaid pakiautomaate.

Vaata siit, kus asuvad Smartposti pakiautomaadid ja pakipunktid üle Eesti.


Veel uudiseid